Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Kotiseutukirjoja Mannilasta


Kotiseutukirjojen laajaan valikoimaan on Mannilan Kylätoimintayhdistys toimittanut kaksi koti-seutu aiheista teosta. Vuonna 2005 julkaistiin ” MANNILA MUU SYNNYINSEUTUN ” ja 2008 kuvateos ”AIKAMATKA HONKILAHDELLE.” 
2005 ilmestynyt, 525 sivuinen Aaro Ritvon kokoama teos on kirjoitettu paikallisella murteella. Kirja kertoo kylän historiasta seuraavin aihein ja kuvin; elinkeinot, vanhat sanonnat ja persoonat, järjestöelämä, vapaa-ajan vietto, siirtolaisuus, koulunkäynti, kunnalliselämä, mannilalaiset sodassa ja kantatilojen suvut ja vaiheet.  

 

Kirjan kansikuvan Koskeljärven rannalta on ottanut Tuomo Hurme Kirjan kansikuvan Koskeljärven rannalta on ottanut Tuomo Hurme

2008 ilmestynyt, 430 sivuinen kuvateos varustettuna yli 700 kuvalla selityksineen, käsittää koko Honkilahden alueen.
Kirjan kokosi työryhmä, johon kuuluivat Antti Eskola, Markku Eskola, Olli Linden ja Aaro Ritvo
 
Kirjan tekijät tutkimassa valmista teosta. Vas. Antti Eskola, Aaro Ritvo ja Olli Linden. Kuva AlasatakuntaKirjan tekijät tutkimassa valmista teosta. Vas. Antti Eskola, Aaro Ritvo ja Olli Linden. Kuva Alasatakunta
Kirjoja voi kysellä  Aaro Ritvolta (050 4011654)
 
 
Korjauksia ja uusia tunnistuksia "Aikamatka Honkilahdelle" kirjaan.
 

Sivu 45.  Kirkkoherra Allan Lybeckin perhekuvassa tunnistamattomat ovat: keskellä kuvaa istuva mies on Vihtori Ruohomaa ja hänen edessään vasemmalta pojat Lauri ja Matti. Vasemmalla olevat tunnistamattomat naiset ovat Elsa Linden ja Siviä Ruohomaa. 

Sivu 78. Ylemmässä kuvassa oleva tunnistamaton kirkkoherra on Paavo Nuorviita.

Sivu 105. Kuvan takarivissä kuudes vasemmalta on Eero Ruotsalainen ja seitsemäs Tatu Asikainen. Edellä olevat nimet puuttuvat nimiluettelosta kokonaan.

Sivu 196. Ylemmässä kuvassa ovat Iisak Aaltosen tyttären hautajaisvieraat 1915. Kantajilla on ruusukkeet rinnassa. Eturivin kuudes on Kustaa Vuorenpää (Hannan Kustaa) ja seitsemäs Iisak Aaltonen.
 
Sivu 209 . Löyttylän Sillanpään miehet ajelulle menossa. Takana vasemmalta Pentti ja Pauli kuskinpukilla Lauri

Sivu 269. Kuvan eturivissä toinen oikealta on Toivo Virtanen.