Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mannilan Museon kirja on valmistunut.

Mannilan Museosta kertova kirja on valmistunut. Kirja kertoo kuvin ja sanoin museon yli 60 vuotisesta historiasta. Tiedot on kerätty pöytäkirjoista, muistilappusista, konservointikertomuksista, vanhoista valokuvista ja valokuvaamalla museon nykytilaa.

Honkilahden Museoyhdistys on perustettu vuonna 1946. Sen jäsenet keräsivät esineistöä ja hoitivat museota. Hilda Anttila oli kantavana voimana yli 40 vuotta ja se oli häneltä iso kulttuuriteko. Ilman hänen ja hänen perheensä työpanosta museota ei enää olisi. Kyläläisiä on löytynyt tarvittaessa joskus isoihinkin talkoisiin. Museo siirtyi Mannilan Kylätoimintayhdistyksen omistukseen vuonna 1985.

Kirjan tekemiseen minua innosti saada vastauksia kysymyksiin, kuten miksi teen tätä, onko tämä tärkeää ja kannattaako museon hoitamiseen käyttää aikaa. Tätä kirjaa lukiessa jokainen voi itse tehdä johtopäätöksensä, onko museo säilyttämisen arvoinen. Nuorempia tarvitaan välttämättä mukaan monenlaiseen toimintaan.

Samaan aikaan valmistui kaksi kopiovalokuvakirjaa selailukirjoiksi museolle. Niihin on skannattu museon huonokuntoisista albumeista kaikki ihanat valokuvat 1900-luvun alusta.

Mannilan Museon kirja on 36 sivuinen, A4-kokoinen ja pehmeäkantinen kirja. Sitä voi ostaa tilauksesta hintaan 35 euroa kappale.

Museon esittelyt sopimuksen mukaan.

Anitta Valtola

Puhelin: 0440 218 344

E-mail: anitta.valtola@dnainternet.net